piątek, 25 listopada 2011

ROLADKI DROBIOWE Z GRZYBAMI

  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 garści grzybów (ja użyłam podgrzybków, ale mogą być też pieczarki)
  • 2 plasterki sera żółtego odtłuszczonego (opcjonalnie)
  • czosnek
  • pietruszka zielona
  • przyprawy: sól, pieprz ziołowy, papryka czerwona

Piersi z kurczaka rozbijamy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem ziołowym i papryką czerwoną. Odstawiamy na godzinę do lodówki. Grzyby (jeżeli są suszone) namaczamy i gotujemy przez ok. 15-20 minut w lekko osolonej wodzie. Następnie grzyby szatkujemy i podsmażamy na lekko przesmarowanej oliwą patelni wraz z wyciśniętym czosnkiem. Grzyby kładziemy cienką warstwą na piersiach, posypujemy posiekaną pietruszką i opcjonalnie nakładamy po plasterku  odtłuszczonego sera. Piersi zawijamy w roladę, a następnie owijamy w folię aluminiową. Roladki pieczemy w 180st. przez 0,5 godziny.

1 komentarz: