- 1 główka kapusty białej
- 2 piersi z kurczaka
- 2 cebule
- 2 marchewki
- puszka pomidorów bez skórki
- koncentrat pomidorowy
- przyprawy: 3 kostki rosołowe, sól, pieprz, czosnek granulowany
Kapustę szatkujemy, marchewkę trzemy na tarce o dużych oczkach i wkładamy do dużego garnka. Zalewamy taką ilością wody, żeby było trochę ponad kapustę. Dorzucamy 3 kostki rosołowe. Po ok. 10 minutach dorzucamy posiekaną cebulę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Kiedy kapusta będzie już miękka, dodajemy pokrojonego w drobną kostkę kurczaka. Gotujemy 5 min. Pomidory rozcieramy na gładko (np. w blenderze) i dodajemy wraz z koncentratem do zupy. Wszystko gotujemy jeszcze ok. 10 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz