wtorek, 24 maja 2011

KAPUŚCIANKA Z KURCZAKIEM

  • 1 główka kapusty białej
  • 2 piersi z kurczaka
  • 2 cebule
  • 2 marchewki
  • puszka pomidorów bez skórki
  • koncentrat pomidorowy
  • przyprawy: 3 kostki rosołowe, sól, pieprz, czosnek granulowany
Kapustę szatkujemy, marchewkę trzemy na tarce o dużych oczkach i wkładamy do dużego garnka. Zalewamy taką ilością wody, żeby było trochę ponad kapustę. Dorzucamy 3 kostki rosołowe. Po ok. 10 minutach dorzucamy posiekaną cebulę. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem. Kiedy kapusta będzie już miękka, dodajemy pokrojonego w drobną kostkę kurczaka. Gotujemy 5 min. Pomidory rozcieramy na gładko (np. w blenderze) i dodajemy wraz z koncentratem do zupy. Wszystko gotujemy jeszcze ok. 10 min. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz