środa, 8 czerwca 2011

PIERSI DROBIOWE W SOSIE POMIDOROWO(-SZCZAWIOWYM)

  • 2 piersi kurczaka
  • 1 słoiczek koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki siekanego i podduszonego szczawiu (opcjonalnie)
  • cebula 
  • jogurt naturalny
  • przyprawy: Vegeta, pieprz ziołowy, czosnek
  • oliwa z oliwek
Piersi z kurczaka kroimy na drobną kostkę i podsmażamy na odrobinie oliwy z oliwek, podlewając wodą. Na osobnej patelni podsmażamy poszatkowaną cebulę, doprawioną Vegetą. Kiedy kurczak będzie już miękkawy, dorzucamy cały słoiczek koncentratu pomidorowego, cebulę i szczaw. Doprawiamy do smaku  i dusimy na wolnym ogniu przez ok. 10-15 minut. Na koniec dodajemy ok. 2-3 łyżki jogurtu do zabielenia.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz