czwartek, 9 czerwca 2011

KOTLETY MIELONE DROBIOWE Z PAPRYKĄ I PIECZARKAMI

  • 2 piersi z kurczaka (zmielone)
  • cebula lub szczypiorek
  • 10 pieczarek
  • 3/4 papryki
  • 3-4 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • otręby owsiane
  • przyprawy: Vegeta, pieprz ziołowy, papryka słodka, curry

Mięso z kurczaka mielimy. Dodajemy do niego jajka. Na patelni smażymy na niedużej ilości oliwy z oliwek posiekane pieczarki, cebulę i paprykę. Gdy są już miękkie, dodajemy do mięsa. Opcjonalnie można dodać szczypiorek. Wyciskamy czosnek i doprawiamy do smaku resztą przypraw. Dodajemy otręby owsiane w takiej ilości, żeby kotleciki nam się nie rozpadały. Smażymy na rozgrzanej patelni na niedużej ilości oliwy. Klopsy można polewać sosem czosnkowym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz