- 2 kg kapusty kiszonej
- 4 udka z kurczaka
- 4 piersi z kurczaka
- przyprawy: sól, pieprz ziołowy, majeranek, tymianek, kminek (opcjonalnie), czosnek granulowany, papryka słodka
Kapustę odsączamy z soku, po czym przepłukujemy ją wodą i odciskamy. Następnie przyprawiamy solą, pieprzem ziołowym, majerankiem i tymiankiem, i wykładamy w naczyniu żaroodpornym lub brytfannie. Kawałki kurczaka oczyszczamy z tłuszczu, przyprawiamy, po czym kładziemy na kapuście. Przykrywamy naczynie i wkładamy do rozgrzanego do 180st piekarnika. Pieczemy przez 1,5 godziny, po czym częścią kapusty ze spodu przykrywamy kurczaka i pieczemy jeszcze przez ok. 0,5 godziny.
pychotka:):):)
OdpowiedzUsuńJadłam.POLECAM!!!!!
OdpowiedzUsuń